Find vej i Kongelundsfortet

Kongelundsfortet var militært område fra 1916 til 1981, og blev i 1996 overtaget af Dragør Kommune. Fortet var aktivt i tre krige: 1. Verdenskrig, 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig. Heldigvis har det aldrig været i kamp. Der er offentlig adgang, og du er velkommen til at kigge indenfor og gå på opdagelse.

Download folderen om Kongelundsfortet her.

Folderen indeholder tre muligheder for at kombinere postjagt med en udflugt til Kongelundsfortet.


Find lydposter, lær om fortets historie
Rundt om på fortets område er der placeret 20 lydposter, som er markeret på kortet i folderen.

Du skal indstallere app’en Traveltales (Android / iOS). Ved hver post kan du scanne en QR-kode og få en fortælling om anlægget og dets historie.

Du finder instruktionen i folderen om Kongelundsfortet:


Gå på foto-orienteringstur
Du kan også vælge at prøve foto-orientering. Her skal du bruge kortet til at finde frem til et bestemt sted på kortet. Her er der ikke nogen post, men du skal finde ud af, hvilket foto der er taget på stedet. Noter fotoets bogstav ud for posten. Turen fungerer bedst, hvis du downloader og printer både kort og fotooversigt hjemmefra. Husk at printe både kort og foto-oversigt og husk noget at skrive med.


Når du kommer hjem kan du logge ind på Findveji.dk og registrere dine poster, så du kan se, at du har fundet de rigtige steder.


Hvem ved mest om Kongelundsfortet?
Du kan også scanne QR-koden her ved siden af med din mobiltelefon – eller klikke på dette link.

Ved hver post på quizruten får du et spørgsmål, når du har indtastet postens bogstavkode. I kan godt være flere, der konkurrerer mod hinanden.

Opgiver du at finde posten, kan du alligevel få spørgsmålet og fortsætte quizzen ved at bruge koden PAS.