Det vigtigste du kan gøre for at blive god til orienteringsløb er at sætte kryds i kalenderen tirsdag aften – og så bare kigge forbi til vores træningsløb. Derfra skal det nok gå godt.

Benjamin og Tim er i mål efter en udfordrende divisionsmatch i Sorø. (Foto: Ernst Poulsen)
Du har sikkert læst vores intro-artikel: Sådan løber du en orienteringsbane og vil nu gerne møde os andre til et træningsløb for at prøve sporten.
Du behøver ikke være medlem for at løbe med. Det koster 20 kr at løbe med som du betaler via mobilepay på stedet. Hvis du bliver fanget af sporten kan du altid melde dig ind.
Amager OK er en klub, hvor der er fokus på det sociale. Vi hygger os med sporten, og du bestemmer helt selv om du vil gå, lunte eller løbe, når du jagter poster. Vi har som regel også baner, der passer både til begyndere og rutinerede løbere.
Orienteringskortet over Dragør er et klassisk sprintkort i størrelsesforhold 1:4.000 (1 cm = 40m).
Kom i gang: Mød os tirsdag aften
Det bedste du kan gøre er at møde op til vores træningsløb, der foregår tirsdag aften – normalt kl. 17.30. Vi flytter det nogle gange lidt rundt, alt efter solnedgang og om vinteren fortsætter vi med at løbe – blot med en pandelampe så vi har lys til at læse kortet.
Uanset tidspunktet vil der som hovedregel være baner på ca. 3 og 5 km. Nogle gange har træneren fundet på en ekstra udfordring, men det kan du altid læse om på Facebook-siden.
Lige så snart du fortæller, at du er ny, så vil en eller af klubbens rutinerede medlemmer hjælpe dig med kort og baner. Vi er en lille klub, så vi bliver altid glade, når der møder nye løbere op.
Du kan se de næste begivenheder i kalenderen her på siden eller endnu bedre: Du kan følge os på Facebook, hvor vi slår løbene op. Bemærk at løbene ofte først slås op på Facebook 5-7 dage før træningen.
Du kan altid låne et kompas gratis og om vinteren har vi også et par pandelamper, som vi låner ud.
Ungdomstræning
Vores ungdomstræner Asker Øhlenschlæger vil være tilstede til langt de fleste træningsløb, hvor han giver særlig hjælp og instruktioner til ungdomsløbere – uanset om de er 8 eller 15 år.
Kig forbi, så hjælper han dig på vej.
I denne video kan de se, hvordan du får overblik over løbene og hvordan du abonnerer på dem via Facebook eller mail.
Her kan du prøve på egen hånd
Vil du lige prøve sporten alene, har vi sat permanente poster ud 15 steder på Amager. Her kan du printe kortet hjemmefra og gå på post-jagt, når det passer dig selv. Du finder listen over kort her på siden.
Den service findes i hele landet på sitet “Find Vej i Danmark“, og du kan finde 10.000 poster fordelt på 300 skove og parker rundt om i hele Danmark, hvis du første får smag for det.
Hvordan gør jeg?
Du møder bare op til vores tirsdagstræningsløb.
Du behøver ikke melde dig ind i klubben eller tilmelde dig til træningsløbet. Du møder blot op og betaler 20 kr. for kortet som ikke-medlem (med Mobile Pay eller en mønt).
Det er meget normalt, at folk løber med i en måned eller to for at finde ud af, om sporten er noget for dem. Hvis du derefter melder dig ind, får du adgang til langt flere løb, klubture, klubmesterskaber og vores traditionelle jule- og Skt. Hans-løb.
For begyndere følger banerne typisk stierne og de store ledelinjer i landskabet, mens det på banerne til de rutinerede løbere er en fordel, hvis man kan navigere på tværs af terrænet.
I AMOK træner vi ofte i byerne, og her er det ofte lidt nemmere at finde vej. Derfor er AMOK en god klub at starte i som orienteringsløber.
Hvordan læser jeg kort – hvad skal jeg have af udstyr
Når du kommer til træningsløb første gang, så sørger vi for at vise dig, hvordan du læser et orienteringskort.
Men vi har også skrevet en Intro-artikel: “Sådan læser du et orienteringskort“, hvis du gerne vil være forberedt. Men det er ikke et krav, at du har læst den eller, at du kan signaturerne i forvejen.
Du har ikke behov for særligt udstyr. Mød blot op i alm. løbebukser / trøje med et par løbesko – gerne noget som kan klare at få lidt mudder og evt. lidt rifter, hvis du passerer et brombærkrat. Vi har skrevet en artikel om orienteringsudstyr, men lad være med at købe noget før du har løbet et par gange.
Hvad med medlemskab?
Her på sitet kan du se, hvad medlemskab af klubben koster. Bemærk at det er særligt billigt for ungdomsløbere.
Når du har meldt dig ind, får du adgang til www.o-service.dk, hvor alle de større og mere traditionsrige løb foregår. Det gælder fx Danish Spring, Höst Open, kredsløb og alle de klassiske mesterskabsløb.
For mange AMOK’ere er de vigtigste løb i sæsonen de tre ”divisionsmatcher”, hvor vi løber mod andre klubber. Her drager 30-40 AMOK-løbere afsted i samlet flot, og der er tale om bredde-matcher, hvor klubben får point for både begyndere og erfarne løbere. Derfor er fokus mest på om det lykkedes at finde alle posterne.

Efter divisionsmatcherne er der tid til en snak om vejvalg og lidt godt fra løbs-kiosken. (Foto: Ernst Poulsen)
Vi arrangerer altid fælleskørsel til denne type ture, og du vil automatisk blive spurgt om du vil køre med, så du ikke selv behøver at have bil for at komme ud i skoven.
Vi har selvfølgelig også skrevet en artikel, der fortæller, hvordan du kommer med til stævner: “Guide: Kom med til løb og stævner.”
Hvem skal jeg kontakte
Hvis du har spørgsmål, så send en mail til info@amagerok.dk eller mød blot op til vores træningsløb. Vi har altid tid til at hjælpe folk, der ikke har prøvet sporten før.