Intro: Kom i gang med orienteringsløb i AMOK

Det vigtigste du kan gøre for at komme i gang med orienteringsløb er at sætte kryds i kalenderen tirsdag aften – og så bare kigge forbi til vores træningsløb. Derfra skal det nok gå godt.

Kom i gang: Mød os tirsdag kl. 17.30

Det bedste du kan gøre er at møde op til vores træningsløb, der foregår tirsdag aften kl. 17.30. Vi løber året rundt og om vinteren løber vi blot med en pandelampe, så vi har lys til at læse kortet.

Der er altid baner på ca. 3 og 5 km. Nogle gange har træneren fundet på en ekstra udfordring, men det kan du altid læse om på Facebook-siden.

Lige så snart du fortæller, at du er ny, så vil en eller af klubbens rutinerede medlemmer hjælpe dig med kort og baner. Vi er en lille klub, så vi bliver altid glade, når der møder nye løbere op.

Amager OK er en klub, hvor der er fokus på det sociale. Vi hygger os med sporten, og du bestemmer helt selv om du vil gå, lunte eller løbe, når du jagter poster. Vi har som regel også baner, der passer både til begyndere og rutinerede løbere.

Du behøver ikke være medlem for at løbe med. Det koster 20 kr. at løbe med som du betaler via mobilepay eller kontant på stedet. Hvis du bliver fanget af sporten, kan du altid melde dig ind, og derfra er alle træningsløb gratis. 

Du kan se de næste begivenheder følge os på Facebook, hvor vi slår løbene op. Hvis der ikke er et løb lige nu – så tjek Facebook 5-7 dage før træningen.

Du kan altid låne et kompas gratis og om vinteren har vi også et par pandelamper, som vi låner ud.

Anne, Jens, Daniel og Mikkel hænger ud efter en hyggelig træning på Amager Fælled. (Foto: Ernst Poulsen)

Tag dine børn med

Orienteringsløb er en fremragende sport for børn og unge. anderledes end andre sportsgrene på den måde, at fungerer bedst, hvis du løber eller går banen rundt sammen med dit barn de første par gange.

Fra 5-6 års alderen synes børn der er sjovt at tage på skattejagt med far og mor. Fra 8-års alderen begynder de at kunne læse og forstå kortet og dermed hjælpe med at finde posterne. Og fra 10-12 års alderen kan de efter et par ture sammen med forældrene selv gennemføre en bane på 2-3 km.

Vores ungdomstrænere Stine og Gitte vil være tilstede til langt de fleste træningsløb, hvor de giver særlig hjælp og instruktioner til ungdomsløbere – uanset om de er 10 eller 15 år. Kig forbi, så hjælper de dig før løbet.

Vi har ikke mandskab til at følge alle ungdomsløbere rundt på ruten, men orienteringsløb inde i byen er ikke sværere end de godt kan løse opgaven.

Læs mere om vores ungdomstræning her.

Vil du vide mere: Læs vores intro-artikler

Vi har skrevet en håndfuld introduktions-artikler, hvor du kan lære det basale, mens du begynder på sporten. Det fungerer tit fint, hvis du løber et løb eller to og så læser en artikel for at blive klogere.

-> Sådan løber du en orienteringsbane: I denne artikel får du det helt basale på plads: Hvordan er start, mål og poster markeret – og hvordan klipper jeg posterne.

-> Sådan læser du et orienteringskort. Her fortæller vi om de to typer af orienteringskort (skovkort og sprintkort) og de forskellige størrelsesforhold.

Her kan du prøve på egen hånd

Vil du prøve sporten alene, har vi sat permanente poster ud 15 steder på Amager. Her kan du printe kortet hjemmefra og gå på post-jagt, når det passer dig selv. Du finder listen over kort her på siden.

Den service findes i hele landet på sitet “Find Vej i Danmark“, og du kan finde 10.000 poster fordelt på 300 skove og parker rundt om i hele Danmark, hvis du første får smag for det.

Ingen krav til udstyr

Du har ikke behov for særligt udstyr. Mød blot op i alm. løbebukser / trøje med et par løbesko – gerne noget som kan klare at få lidt mudder og evt. lidt rifter, hvis du passerer et brombærkrat.

Vi har skrevet en artikel om orienteringsudstyr, men lad være med at købe noget, før du har løbet et par gange.

Hvad med medlemskab?

Efter et par træningsløb er der mange, der melder sig ind i klubben. Grundkontingentet er 600 kr. om året, men du får lidt rabat på det første kvartal og der er halv pris for studerende og helt billige priser for ungdomsløbere. Se hvad medlemskab af klubben koster lige nu.

Når du har meldt dig ind, er alle træningsløb gratis.

For mange AMOK’ere er de vigtigste løb i sæsonen de tre ”divisionsmatcher”, hvor vi løber mod andre klubber. Her drager 30-40 AMOK-løbere afsted i samlet flot, og der er tale om bredde-matcher, hvor klubben får point for både begyndere og erfarne løbere. Derfor er fokus mest på om det lykkedes at finde alle posterne. 

Du får også du adgang til www.o-service.dk, hvor alle de større og mere traditionsrige løb foregår. Det gælder fx Danish Spring, Höst Open, kredsløb og alle de klassiske mesterskabsløb.

Efter en divisionsmatch er der tid til en snak om vejvalg og lidt godt fra kiosken. Foto: Ernst Poulsen

Vi arrangerer altid fælleskørsel til denne type ture, og du vil automatisk blive spurgt om du vil køre med, så du ikke selv behøver at have bil for at komme ud i skoven.

Vi har selvfølgelig også skrevet en artikel, der fortæller, hvordan du kommer med til stævner: “Guide: Kom med til løb og stævner.”

Hvem skal jeg kontakte

Hvis du har spørgsmål, så send en mail til info@amagerok.dk eller mød blot op til vores træningsløb. Vi har altid tid til at hjælpe folk, der ikke har prøvet sporten før.