Om Amager OK

Amager Orienteringsklub blev dannet 20. oktober 2008. Det betyder, at vi stadig er en ung klub, der har oplevet en kontinuerlig medlemsfremgang, og vi er i dag 83 aktive medlemmer (1. april 2018).

Mød os til træningsløb
Kernen i klubben er de ugentlige træningsløb. Vi finder vej – eller forsøger at finde vej – i de smalle gader i Dragør, i Kongelundens tætte krat, i baggårdene på Frederiksberg og midt på Amager Fælled.

Det meste af året mødes vi tirsdag aften kl. 18.30, hvor vi løber stort set overalt på Amager i det centrale København. Fra januar til marts 2020 gør vi en undtagelse og flytter træningen til lørdag formiddag. Du kan følge detaljerne på vores Facebook-side eller i kalenderen her på siden.

Næsten uanset hvor hård turen har været i skoven er det svært ikke at have et smil på, når man er i mål. (Foto: Ernst Poulsen)Tag med til åbne løb – Vi sørger for fælleskørsel
Amager Orienteringsklub er ikke en klub præget af eliteløbere. Her kan alle være med, og vi har meget fokus på det sociale.

Til mange af de store løb arrangerer klubben fælleskørsel, hvor vi mødes rundt om i byen. Det gør det nemt at komme med til orienteringsløb selv om I evt. ikke har bil på husstanden.

Tre gange om året mødes vi til de såkaldte divisionsmatcher, hvor vi plejer at være næsten 40 AMOK’ere der drager afsted for at dyste mod andre klubber.

Selv om vi forsøger at slå de andre, så er det væsentlige ved netop de dyster, at vi skal have hele bredden med for at gøre os bedst – lige fra begynderne til de hurtigste og de mest rutinerede. En begynder der blot gennemfører en ungdomsbane kan hente flere point til klubben end en halvhurtig herreløber i den bedste klasse.

Hvert efterår tager vi på klubtur til Höst Open på Bornholm, hvor vi deler sommerhuse, spiser sammen og løber tre dage i træk – og så snakker vi selvfølgelig vejvalg og bom hele weekenden.

I løbet af året har vi faste traditioner for juleløb, Nytårsløb og Sankthans-løb – alle med efterfølgende spisning og hygge.

Erik Nielsen har løbet o-løb i mere end 50 år. Undervejs har han været formand for Dansk Orienterings Forbund og været med til at arrangere bl.a. World Games og VM i orientering. I dag tegner han kort og arrangerer familieorienteringsløb for AMOK. (Foto: Ernst Poulsen)

AMOK som løbsarrangør
Selv om vi er en ny klub, så har AMOK vist sig at have kapacitet til at stå for en stribe arrangementer til glæde for alle andre.

De sidste par år har AMOK arrangeret det hyggelige “Vinterlang” løb sidste i januar, hvor løberne kan prøve kræfter med baner fra 5 helt op til 16 km. Efterfølgende serverer vi varm suppe for alle.

Klubben har også været med til at arrangere divisionsmatcher og skal i 2020 stå for et af de opgør, hvor klubber i 1. og 2. division møder hinanden. Her kommer vi til at trække alle mand af huse for at sikre et alt spiller.

I 2019 startede vi en serie løb, som forhåbentlig bliver en tradition: AMOK Metr-O Cup. Fire tirsdage i træk løber vi rundt om i København tæt ved stationer og forhåbentlig tiltrækker vi endnu engang en masse nye løbere til sporten.

Børne- og familieorientering på vej
Indtil videre er vi langt flest voksne medlemmer, men vi har i 2019 lanceret familieorienteringsløb, hvor børn og forældre også kan komme ud og nyde de rige oplevelser i naturen, som orienteringsløb byder på.

Til de første løb kom der rigtigt mange familier, så vi fortsætter helt sikkert i foråret 2020. Kontakt os gerne, hvis du vil være med til at styrke dette initiativ.