Sådan bliver du en del af AMOK-fællesskabet

AMOK lever kun fordi der er nogen, der synes det er sjovt at lave orienteringsløb og drive klubben. Det fællesskab kan du også blive en del af – både ved at løbe med, og ved at bidrage med små opgaver. Her er nogle eksempler.

Kom bare og løb med
Der er ingen der forventer, at du skal bidrage til klubben fra første dag. Næsten alle der er frivillige i klubben er begyndt med at løbe med, og så har de efter et halvt eller helt år tilbudt deres hjælp til små og store opgaver.

Træningsløb – bliv en del af et team

AMOKs tirsdags-træningsløb er den vigtigste aktivitet i klubben. Uden de løb var der ikke nogen klub. Heldigvis bliver løbene i dag lavet af teams på 2-3 personer, som fordeler opgaverne blandt sig og som typisk laver 2-4 løb i løbet af sæsonen.

Postindsamling: Den nemmeste opgave at hjælpe med er postindsamling. Ofte bliver opgaven fordelt på 2 personer og har du cyklen med, kan det ofte gøres på et kvarter. Det er en opgave alle kan hjælpe med lige så snart de har gennemført et enkelt træningsløb.

Postudsætning: Når man sætter poster ud, skal man være ret sikker på, at man sætter dem rigtigt, men efter ca. et halvt år som aktiv løber, vil de fleste være i stand til at løse opgaven uden problemer. Første gang kan I gøre det sammen.

Banelægning: Når du har løbet et halvt års tid, begynder du at have en fornemmelse af, hvilke elementer der gør en bane til en god bane, og så kan du være med som banelægger. Første gang vil du typisk lave et baneudkast og få respons fra en mere erfaren løber. Vi har skrevet en hel artikel om at lave baner, hvor alt det tekniske er beskrevet.

Til enkelte træningsløb har vi mulighed for at klæde om indendørs, og så bliver folk lidt længere. I de situationer er det rart, hvis nogen laver kaffe/te eller varm saft. Hvis der er nogen, der medbringer hjemmebagt kage, er det altid et hit.

Hvad har vi brug for: Vi kan altid bruge et par nye friske folk som hjælper med at lave træningsløb. Du skal blot spørge Andreas Schrøder eller Daniel Bachmann, hvordan du kan hjælpe, og de vil finde et team til dig.

Facebook- og webredaktør samt fotograf

Når vi mødes til træningsløb er det tit ret kort tid, vi når at snakke sammen før folk skal hjem til aftensmaden. Derfor trives en del af klubfællesskabet på sociale medier som facebook og Instagram samt vores hjemmeside.

Små beretninger fra ugens træningsløb, et par fotos eller en kort videostump fra skoven eller stævnepladsen er også noget der er med til at formidle sporten til nye løbere.

Hvis du gerne vil bidrage, kan du tage kontakt til webredaktør Ernst Poulsen.

Kort-tegning

Korttegning er en af de discipliner, vi er utroligt afhængige af. I løbet af klubbens første 15 år har vi fået opbygget en hel stribe kort, som gør det langt sjovere at løbe fordi kortene er præcise og opfylder de internationale standarder. Opgaven består af et par dele:Først skal der tegnes et grundkort på basis af offentlige data. Det tager en del timer, og man skal sætte sig ind i programmer til tegning (OCAD eller OpenOrienteeringMapper). Samtidigt skal man kende de internationale standarder ret grundigt.

Derefter skal du i marken og tjekke (rekognoscere), om de offentlige data passer. Det gør de aldrig helt, og så tager man notater, som skal overføres til computeren.

Nogle foretrækker at dele opgaven op, så en person tegner på computeren, mens en anden går i marken og rekognoscerer. Det afhænger af temperament og kundskaber, hvad man foretrækker at arbejde med, men begge opgaver kræver en del vedholdenhed og at man er villig til nøje at sætte sig ind i de forskellige signaturer.

Men når man er klar med sit første kort, giver det en stor tilfredsstillelse og kortet vil have værdi for klubben de næste 5 år frem i tiden – hvor det så sikkert trænger til revidering.

Hvad har vi brug for: Klubben har efterhånden 15 forskellige kort, og de trænger løbende til opdatering. Du kan bidrage enten med rekognoscering eller med at opdatere kort på computeren. De konkrete opgaver vil både afhænge af, hvor du bor, hvor rutineret du er og hvor meget tid du har til opgaven.

Hvis du gerne vil bidrage, skal du blot tage kontakt til Rolf Andersen, der koordinerer vores korttegning.